Cuppingterapi

Cuppingterapi

Kop sætning har været praktiseret i tusinder af år i mange lande, f.eks. Kina og Ægypten og Afrika, hvor man først brugte horn fra kvæg.


Kopperne er i dag i de vestlige landet lavet af forskelligt materiale, f.eks. glas, gummi eller plastic, og de kan være af varierende størrelse. De kan sidde på huden med undertryk fra få sekunder til 20 minutter, alt efter hvilken behandlingsmetode der er valgt hos den enkelte patient. Det er især velegnet at anvende kopper til børn og gamle, samt til patienter som er bange for nåle. 


Kop sætning regulerer blod- og energiomløbet i kroppen via huden.  Undertrykket i kopperne kan trække affaldsstoffer ud i huden, hvor det sætter sig som runde mærker, fra svagt røde til blå mærker. Patienterne vil mærke en varm, trækkende fornemmelse i huden, som ikke må gøre ondt. 


Efter behandlingen anbefales det at drikke et stort glas vand, da der vil være en del affaldsstoffer, der skal renses ud via nyresystemet, ellers kan man risikere at få hovedpine og/eller blive svimmel. Nogle patienter kan blive meget trætte efter en behandling, og det anbefales, at man har afsat tid til at slappe af i flere timer efter en behandling. Der kan gå op til 10 dage, før meget blå mærker forsvinder fra en kop sætning forsvinder. 


Man kan også anvende kop sætning som en almindelig massageform, hvor man trækker en sugekop med undertryk hen over ryggen, som er olieret. Huden vil blive meget rød, da suget vil stimulere blodforsyningen til området, men behandlingen vil ikke efterlade nogen mærker.


Sugekop behandling er især velegnet til de lidelser, hvor der er trængt ydre faktorer ind i kroppen, især vind, kulde, fugt eller varme. Sugekopperne kan med undertryk sættes på akupunkturpunkter under eller efter en akupunkturbehandling, hvor de vil fjerne de ydre faktorer, som er trængt ind i kroppen, således at energistrømmen i meridianbanerne hurtigere kommer i balance.